Gammalt-referensobjekt

Ett monsunliknande höstregn över Lindesberg blev eldprovet för Gunnars Karlssons tak- som underkändes av naturens egen testpanel.

- Vi lät Villa Husrenovering lösa problemet åt oss. Resultatet blev jättebra. Det säger alla som ser det, säger Gunnar.

Gunnar Karlsson byggde själv sitt hus med tillhörande garage 1982. När över 30 år har gått behöver de flesta hus någon form av omsorg. Hos Gunnar var det garagetaket som felade.
- När det blev skyfall fick jag in vatten. Då blev man lite skraj. Vi satte in en fläkt med värme, och sen hade jag tur och fick låna fuktmätare. Men då kom smäll nummer två, och samma sak hände igen. Det behövde åtgärdas, och jag kunde inte göra det själv på grund av ryggen.

Trygghet

Gunnar tog in offerter från lokala företag och via Vi i Villa. Förutom att byta plåt på garagebyggnaden behövde boningshuset få nytt tak och avrinningssystem.
Önskemål: Jobbet klart före jul.
Nu närmade sig november.
- Vi fick offert på den ena delen, men ingen kunde åta sig plåtjobbet. Rätt som det var ringde ”Sakke” upp och fick presentera sitt koncept - som innebär helhetsansvar.
Sakari Lehtola, försäljningsansvarig på Villa Husrenovering, förklarade projektet från start till mål. Personkemin klickade. Bra planering och garantier utöver det vanliga gjorde att det kändes tryggt. Det var inte svårt för Gunnar och Ingegerd att tacka ja.

Flitiga takläggare

Efter godkännande av den väldetaljerade offerten kördes material ut till Gunnars hus. Byggnadsställningar och skyddsanordningar sattes på plats under helgen. Veckan därpå påbörjades arbetet.
- Både jag och frugan stod som fågelholkar. Det var inte många dödminuter. De jobbade som ekorrar uppe på taket, säger Gunnar med ett skratt. Åtta dagar senare var allt klart. Hela sadeltaket var bytt på boningshuset, plåtslagerier, montering av plåttak inklusive upphöjning av garagetaket gjort och alla hängrännor, stuprör, fläkthuvar och skorstensbeslag bytta.

Effektivt arbete

Gunnar är speciellt nöjd med att det upprättades ett prydligt materiallager på plats. Ingen av hantverkarna behövde lämna bygget för att hämta prylar. Gunnar har hört skräckhistorier om hantverkare som åker iväg en dag, för att återvända en vecka senare. För att inte tala om renoveringar som drar ut på tiden när artiklar inte finns på lagret. Tack vare god planering och materiallager på plats kunde takläggarna vara effektiva och fokusera på planerat arbete.
- Villa Husrenovering höll tidsplanen till punkt och pricka. Plus att de städade efter sig, och precis som jag bad om skadade de inte min nylagda gräsmatta.

Vad tycker du Villa Husrenovering är speciellt bra på?

- Planering, upplägg och att man håller tidsplanen. Även bemötandet och presentationen av upplägget var bra och professionellt. Vi fick 30 års garanti på vattentätt tak och lagenliga garantier på allt jobb de har gjort. Det räcker tills jag är 89 år. Vid det laget bor jag nog i lägenhet.

Kan du rekommendera Villa till andra?

- Absolut. De håller tidsplan och levererar ett bra utfört arbete som är noga planerat och strukturerat.
- Ta gärna in olika offerter och jämför, framförallt garantier o
ch materialinnehåll. Be även om en tydlig tidsplan. Det kostar en slant, men det gör en sån här takomläggning.

Gunnar

Här kan du se smakprov från referensobjekt som Villa Husrenovering arbetat med.

Klicka på bilderna för att se större versioner.

Om du önskar komma i kontakt med referensobjekten, vänligen kontakta oss så vidarebefordrar vi kontakten.

Läs våra kunders omdömen på Brabyggare.se

[metaslider id="1077"]
[metaslider id="1083"]
[metaslider id="1086"]
[metaslider id="1088"]
[metaslider id="1091"]
[metaslider id="1094"]
[metaslider id="1097"]
[metaslider id="1100"]